Buongiorno notte

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(2 betyg)

Handling: Chiara flyttar in i en ny lägenhet tillsammans med sin pojkvän, och verkar vara en helt vanlig tjej. Hon döljer väl sin sanna identitet som medlem i Röda Brigaderna som just planerar kidnappningen av premiärministern.

Filmen bygger på den verkliga händelsen, kidnappningen av Italiens premiärminister Aldo Moro 1978, ett brott som förstummade en hel nation.

Fakta:
Fler personer

Senaste recensionerna

lindajjj
gav betyget:

Vill sätta en tvåa men den förtjänar nog en trea ändå, jag var helt enkelt alldeles för trött när jag såg den och somnade faktiskt till mot slutet. Den är intressant gjord, men jag saknar lite information... mina kunskaper om italiensk politik på 70-talet är inte direkt stora. Varför gjorde de som de gjorde, vad var poängen? Tror att någon av filmmakarna sett för mycket Bergman, och det passar inte med för mycket ansiktsnärbilder, drömmar och abstraktion i en sådan här film, tycker i alla fall inte jag. Så visst, se den - men var utvilad och alert, och läs gärna på lite innan.

Sophie
gav betyget:

En mycket välspelad och gripande berättelse som dokumenterar en sann händelse utan att bli onödigt sentimental.

Mer fakta:
Biopremiär: 2004-08-27
Filmpunkten-id: 5212
Filmen är både i färg och svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: