Ögon i natten

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(21 betyg)

Handling: Handlingen utspelar sig i öknen där en familj på semester fastnar med sin husvagn. Snart börjar en psykotisk, muterad kannibalfamilj som bor uppe i bergen terrorisera familjen. De äter upp familjens hundar och korsfäster farfar på en brinnande kaktus. Och terrorn har bara börjat?

Fakta:

Copyright Image Entertainment

Senaste recensionerna

Noisome
gav betyget:

Detta är en film för den som gillar gamla skräckisar. Jag tycker att skummisarna som bor i bergen är mycket läbbigare i den här filmen än i nyversionen. Gillar originalet.

Crocodile
gav betyget:

Inte lika bra som remaken och Hills Have Eyes II från 80-talet.

carlstrom
gav betyget:

Craven bjuder på mixat bildspråk och underliggande symbolik i en lågbudget skräckis som underhåller från början till slut. Annars är väl filmen inte ett filmtekniskt underverk utan den håller sig på ganska låg nivå, men det stör en inte det minsta. Sevärd kult skräck som är mycket bättre än nyinspelningen.

cirkuscaramelli
gav betyget:

Jag har aldrig gillat en så gammal film så mycket! Att kvaliten är sämre pga att den spelade in under 70talet spelar ingen roll, det ger filmen extra känsla av skräck. Det mest skrämmande är när man ser endast mörker och det är där ljudeffekterna är som bäst! Klockrena skådisar också! Skräck när det är som bäst!

Hilts
gav betyget:

Ungefär som jag hade förväntat mig. Det vill säga att jag trodde att filmen skulle vara lite småläskig och kuslig, och nu när jag har sett den så måste jag säga att min hypotes var riktig.
Ögon i natten som många klassar som en kultskräckis var absolut inte så skrämmande så att man satt på helspänn eller kramade armstöden, och intrigen var inte särskilt orginell. Hela filmens upplägg gav en känsla av Déja vu.
Fast trots det så var det ändå inget fel på underhållningsvärdet. Som en lågbudgetskräckis med okända skådespelare så fungerade den förvånansvärt bra.
Anledningen till det var förmodlingen att regissören Wes Craven i denna film började få in en taktik som han sedan finslipade, och denna taktik som är "galning terroriserar oskyldiga" använde han i sina senare skräckfilmer. Till exempel Terror på Elm Street. Sammanfattningsvis så är alltså denna rulle fullt kapabel att kunna rädda en tråkig kväll i veckan.

Rune
gav betyget:

En klassiker en aning mer blod fattig än jag förväntade mig. Men det är forfarande en mycket bra film.

Lepre
gav betyget:

En ganska larvig men skrämmande skräckis från sjuttiotalet. Det är visserligen skräckkungen som gjort den, men det är fult och icke-blodigt, och det MÅSTE man bara kräva av filmen. Rekommenderar dock remaken från 2006 som är snabbare, blodigare och brutalare, det blir en solid tvåa.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3909
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB

Uppföljare och/eller remakes:
Hills Have Eyes 2, The (1985)
Hills Have Eyes, The (2006)