Handling: USA:s två klantigaste spioner skickas på ett livsfarligt uppdrag till Sovjetunionen.
Fakta: | |||
---|
Mest populära recensionerna
wildpalm
gav betyget:
Helt ärligt... detta är en av de roligaste filmer jag sett. Chase och Aykroyd är så fruktansvärt bra i den här smarta och sanslöst underhållande komedin. Av någon anledning är det alltid svårt att ge rena komedier höga betyg, men den här gången känns det befogat.
Irwin
gav betyget:
Man kan garva ihjäl sig samtidigt som man biter naglarna av sig framför denna film...Två helgrymma "nötter" i Aykroyd och Chase gör aftonen perfekt!
SvenskaFilmNörden
gav betyget:
Härlig film med en oskuldsfull och korkad Chase och en ovetande utnyttjad Aykroyd. Bygger mycket på fördomar och har fina miljöer.
Senaste recensionerna
Audrey T
gav betyget:
Filmen är riktigt kul, en klassiker! Särskilt scenen när de låtsas vara läkare och ska operera en man utan att veta något om medicin är rolig.
Emiam
gav betyget:
En 3 + som film & i sin egen genre.
Tagline: With spies like these who needs enemies?
En riktigt skön modern komediklassiker, som jag tycker ofta oförtjänt får för dålig kritik eller glöms bort i många avseenden. Hamnar självklart i DVD-samlingen, lika klart som det är de dummaste spionerna som skickats på uppdrag i världshistorien.
Trivia: DIRECTOR'S TRADEMARK: (Looking directly into the camera) Aykroyd's character looks directly into the camera when he realizes how the launched missile can be successfully stopped. / The movie was inspired by Bob Hope and Bing Crosby's "Road" movies, thus explaining Bob Hope's cameo appearance. / Chevy Chase took the role originally intended for Joe Piscopo (who before took the role from John Belushi since he died shortly before filming started).
Irwin
SvenskaFilmNörden
Angelus
gav betyget:
En ok men rolig film med Dan Aykroyd och Chevy Chase, Donna Dixon var het som Karen Boyer, roliga repliker, aningen seg
Hollow_Inside
gav betyget:
Perfekt film att visa på nyprs dagen, hur kul som helst att se när man ligger i sängen å mår sådär
NHL
gav betyget:
Känns nästan som om den har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Chase & Aykroyd fungerar mycket bra tillsammans. Man får sig en hel del skratt.