Handling:
Skumtimmen är en historia om försoning mellan en pappa och hans dotter. Julia har aldrig förlåtit sin pappa sjökaptenen Gerlof, som hon anklagar för sin son Jens död. Gerlof har sedan många år gjort en egen utredning då han misstänker att en tidigare försvunnen och mytomspunnen mördare på Öland, Nils Kant, kan ha med Jens försvinnande att göra. Nils Kant är begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs Nils Kant ibland vandra på det öländska Alvaret i skymningen. I skumtimmen.
Mest populära recensionen
Emma84
gav betyget:
Äntligen en film som lever upp till boken. En bok jag gillade extremt mycket. Ölands miljöer är verkligen vackra. Tyvärr framhäver inte filmen dessa vilket i och för sig är förståeligt eftersom filmen speglar dramatik och spänning. Tord peterson och Lena Endre gör fantastiska roller. Den här filmen skulle jag absolut rekommendera.
Senaste recensionerna
janne lindh
gav betyget:
Välgjord och bra spelad, men saknar det lilla extra.
Shining_pearl_
gav betyget:
Står iallafall för titeln- en riktigt skum film..
Emma84