Handling:
Fotografen Jean Nichols får i uppdrag av en tidning att bege sig till Smuttynose Island, en liten ö utanför New Hampshires kust, där det 1873 begicks ett brutalt dubbelmord på två norska kvinnor. Med på segelturen är hennes man, den prisbelönte poeten Thomas Janes och hans bror Rich med nya flickvännen Adaline.
Jean blir mer och mer intresserad av morden och av teorin att mannen som hängdes för dem i själva verket var oskyldig. Hon letar fram gamla brev och dokument skrivna av den enda överlevande kvinnan, Maren, och bilden av den sanna historien blir allt tydligare. Samtidigt blir det uppenbart att hon och Thomas har problem i sitt äktenskap och att förhållandet mellan Adaline och Rich är mer komplicerat än vad det ser ut på ytan. Parens inbördes konflikter blir en återspegling av dramat på Smuttynose.
Mest populära recensionerna
wildpalm
gav betyget:
Ett oerhört starkt men vackert thrillerdrama med ypperliga skådespelarprestationer, främst från Sarah Polley. Bigelow har inte gjort många filmer men när hon gör en film så står den oftast ut i mängden. Hon är helt enkelt en av de allra bästa kvinnliga regissörerna. Ett litet mästerverk!
Savannah
gav betyget:
Vackert foto, ett par RIKTIGT bra skådespelarprestationer, en inte alltför förutsägbar story och mycket vatten för pengarna kan sammanfattas med en sevärd men pseudodjup film som tyvärr inte räcker ända fram. En svag fyra.
raccoon
gav betyget:
Mnja. Lite småtrist film, dock med lite småroliga höjdpunkter. Som sagt följer vi två historier; en nutida och en dåtida. Kopplingen mellan dem är lite knasig och för det mesta ser det ut som något i stil med: Person i dåtida berättelsen ska just få en smäll på käften. - Klipp - Person i det nutida historien får en smäll på käften. Och sen frågar man sig såklart vad händelserna har med varandra att göra. Att bägge personerna fick en smäll på käften med 100 års mellanrum kanske. Eller att regissören borde ha en smäll på käften.
Jag tror förresten att det är första gången jag reagerat på klippningen. Vissa klipp känns knepiga och nästan som att de hade en idé med vissa klipp som de inte orkade göra klart. Inte så stort minus, men en rad till på "Varför gjorde de detta"-listan.
Hur som helst så är vissa bitar av historien rätt engagerande och lite spännande, men i det stora hela så känns det mest dumt. Plus att slutet i bägge historierna är helt kass. Förlåt, det var subjektivt skrivit. Rätta till "Tämligen obra".
Senaste recensionerna
Shining_pearl_
gav betyget:
Verkade väldigt spännande när jag läste om den, men den visade sig inte leva upp till mina förväntningar. Var rätt seg och ganska rörig. Trodde Sean Penn skulle vara med mer än vad han var, synd då jag tycker han tillhör en av världens bästa skådespelare.
Savannah
Hilts
gav betyget:
En välspelad film som var ganska intressant och stämningsfull. Kathryn Bigelow är en duktig regissör.
raccoon
Daniello_
gav betyget:
I Kathryn Bigelows film vävs ett hundra år gammalt yxmord ihop med ett nutida relationsdrama mellan två par på en segelbåt. Kopplingen är inte direkt solklar men det finns flera likheter tillslut om man tänker efter. Intressant berättad med riktigt bra skådespelarinsatser.. främst från Sarah Polley, men i överhuvudtaget så är det ett väldigt trovärdigt skådespeleri i historien som utspelar sig år 1873. En riktigt nedstämd dramathriller med ett vackert foto.
Sayaka
gav betyget:
Jag hade inte hört talas om den här filmen innan jag såg den, men den gjorde mig absolut inte besviken. Som sagt : Ett litet mästerverk!
wildpalm