Handling: Hunden Bolt har levt hela sitt liv i studion där han spelar in en TV-serie. Han tror att han har övernaturliga krafter, men då han kommer bort från studion av misstag går det snabbt upp för honom att det inte stämmer.
Fakta: | |||
---|
Mest populära recensionerna
filmernas härskare
gav betyget:
Trots rätt så förutsägbar och typisk Disney-mall är det ändå skönt att se att Disney fortfarande kan sin grej - efter sina andra datoranimerade bottengångar, som exempelvis hutlöst platta Chicken Little, fylls kroppen ännu en gång av den gamla hederliga Disney-magin.
Historien är som sagt inte den mest unika, men Disney är kända för att skapa hjärtevärmande trolleri med återanvänt meterial och man känner sig lite extra barnsligt förtjust i Bolt, även om det har en lite mer avancerad historia.
Bolt, en hund med förstärkta genetiska kunskaper är känd för sina laserögon, superskall och för att han alltid stoppar den brittiske skurkens domedagsplaner tillsammans med sin älskade husse Penny; mäkta förutsägbart för en film, men ännu mer förutsägbart för en långvarig tv-serie och det är precis det en omedveten Bolt är med om: en låtsasvärld som krånglas till när han plötsligt befinner sig utanför sceneriet och andas in den förvirrande verkligheten.
I tron om att Penny ännu en gång blivit kidnappad av den grönögde kattälskande superondingen, är han fast besluten om att superskurken gjort honom svag med tanke på att alla hans superkrafter helt och hållet är verklösa i realiteten och att det enda som kan föra honom till ondingens boning är en insider-agent - en hemlös katthona som Bolt tror är i maskopi med världens ondska och åker iväg på en oförglömmig roadtrip till Hllywood, som dessutom kantas av bifiguren Rhino the Hamster.
Det blir många skratt, söta djur och sentimentala stunder på vägen - i sann Disney-anda, alltså. Men även om vi sett samma sak ett femtiotal gånger förut, har Disney ändå hittat tillbaka till sina rötter efter ett flertal snedsteg (eller vad sägs om deras förjävliga högskole-musikaler eller sockrsöta pop-artister) och vet hur man ska handskas med en publik, för det finns gott om utrymme för både skratt och tårar för publiken.
Men medan jag glor mig igenom den sanslöst snygga animationen, undrar jag när Disney gör sin riktiga comeback och det vill säga genom den gamla goda teckningsanimationen.
Jag har hört att det kommer en så småningom med en princessa och en groda i centrum, men frågan är om det faktiskt hittar tillbaka på rätt sätt...
lindajjj
gav betyget:
En stark fyra. Jag skrek av lycka bara av att SE denna underbara animerade jycke. Och ja, jag är barnslig. Det är jag väldigt tacksam över. Hur som helst: filmen är vansinnigt rolig på sina ställen, det är mer action än i fem vanliga actionfilmer tillsammans, det är sådär lagom gripande och senitmentalt - kort sagt, en riktigt skön filmupplevelse!
Senaste recensionerna
wildpalm
gav betyget:
Fartfylld, kul och underhållande familjefilm från Disney.
iwork4ebay
gav betyget:
En trevlig film för hela familjen!!
Dront25
gav betyget:
Ganska lättförglömlig och onödig film.. Finns så mycket bätre teckande barnfilmer. (finns sämre oxå dock men man överlever utan att har sett denna)
Sweet_Jenny
gav betyget:
Mycket bra Disney film! Sevärd att se med kompisar, partner och familjen :)
Cammie
gav betyget:
Typisk Disneyfilm med enkla teman och förutsägbar handling, men som faktiskt tillför lite nytt. Hamstern Rhino är ett riktigt charmtroll. Stark 2:a.
Nefern
gav betyget:
Söt och spännande, såg den i svensk version och måste säga att de gjorde ett bra jobb. MAXAT!
TheHobbit
gav betyget:
ååå så söt film! Jag gillar den en massa, och kommer säkert se den fler gånger. Den var rolig och man fick absolut några goa skratt. Började till och med snyfta lite där mot slutet. Fast det finns ju så många liknande animerade disney filmer, man vet liksom vad som kommer att hända. Det blir en svag fyra från mig.