Handling:
K-19 är Sovjetunionens nyaste och modernaste atomubåt som har i uppdrag att placera sig utanför USA:s kust i väntan på ett eventuellt kärnvapenkrig. Men under jungfrufärden så uppkommer det en läcka i reaktorn och strålning börjar läcka ut i ubåten. Samtidigt så stiger temperaturen i reaktorn och ifall temperaturen blir för hög så riskerar ubåten att explodera i en explosion med samma kraft som en atombomb. Ifall det skulle hända så riskerar den explosionen att starta ett tredje världskrig. Nu har skeppets befäl två valmöjligheter: Antingen så kan han försöka att reparera skeppet eller så kan han be amerikanerna om hjälp och förlöjliga sig själv och sitt land.
Mest populära recensionen
Timoti
gav betyget:
En helt okej ubåts film, men långt i från lika bra som Das Boot. Det som jag hade lite svårt för, var att ryssarna inte pratade ryska. Det drar ner betyget.
Senaste recensionerna
teddybjorn_tjej
gav betyget:
Den var helt okej. Bra skådespelarinsatser.
Filmälskarn
Godkänd enligt mig..
freaky me
gav betyget:
den var nog helt bra men det som verkligen drog ner på betyget var att de pratade inte ryska utan engelska! det störde jag meij på [som säkert många andra] och när det var om en rysk ubåt så pratar dom inte ens ryska! man blev lite förvirrad...
Hanes
gav betyget:
Bra skådespeleri av Harrison Ford och Liam Neeson, men annars ganska trist ubåtsdramatik..
stankovic
gav betyget:
Dålig U-Båts film och Harrison Ford är inte bra i rollen som Rysk U-Båts Kapten.
Timoti
korp72
gav betyget:
Inte riktigt bra, svårt att tänka mig Harrison Ford och de andra som ryssar. Har alltid haft svårt för sånt.