Leo

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,8
(13 betyg)

Handling: Leo har precis firat sin 30-årsdag tillsammans med familj och vänner. När Leo och hans flickvän är på väg hem från festen sker något som för alltid kommer att förändra deras liv.

Fakta:

Copyright Sonet Film AB

Mest populära recensionen

Shining_pearl_
gav betyget:

En mycket tragisk och stark film. Det är bra att sådana här görs, det får en att tänka, och det behövs i filmvärlden. Vill man se något som man blir glad av ska man däremot inte se denna, men som sagt sådana här verk behövs. Stark trea. Gå och se den.

Senaste recensionerna

Lepre
gav betyget:

Leo börjar väldigt lovande, faktiskt riktigt jäkla bra. En ruggig stockholmsnatt övergår senare till en besvikelse till slut. Detta hade kunnat göras bättre av vår just nu bästa Svenska regissör. Fint att Fares väljer att göra mer seriösa filmer.

Ett jäkligt bra foto och skådisarna är jäkligt bra. Josef Fares visar här att han inte bara är en bra regissör utan en bra skådis, klart han går in helhjärtat.

En bra film överlag, men med tanke på att den börjar så bra men sedan sviktar, så förstörs känslan.

Filmälskarn
gav betyget:

Den här filmen var visserligen stark och känslosam, men jag gillar inte hur man har framställt alltihopa. Den känns dock väldigt verklighetstroge, som om det va nåt som skulle kunna hända i det verkliga livet.

Shining_pearl_

MikaelHammarlund
gav betyget:

En mycket bra och stark film som skiljer sig från hans tidigare filmer, men som (precis som Zozo) visar att Fares är påväg att bli en stor och värdefull regissör. Personligen anser jag att det är såhär en film ska vara för att kunna påverka samhället till det bättre. Man blir riktigt fundersam, och jag tror absolut att filmens handling kan hända, eller har hänt i verkligheten.

Khori
gav betyget:

En väldigt stark film som markant skiljer sig från Josef Fares tidigare filmer. Den tar upp stora frågor som oprovocerat våld och hämnd och lyckas verkligen skaka om en där man sitter tryggt i biofåtöljen. Fares skådespelarprestationer är bra, likaledes de andra huvudrollsinnehavarnas prestationer. Man sitter och klurar lite på hur han framställer den svenska verkligheten, men det är en stark film som är klart sevärd.

Mer fakta:
Biopremiär: 2007-11-30
Filmpunkten-id: 17373
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: