Handling:
Det hela handlar om Casper, det vänliga spöket och han bor i slottet Whipstaff Manor med Spinken, Stinkis och Fatso, hans farbröder. Slottets giriga ägare vill driva ut spökena och till hjälp anlitar hon spökteraupeten Dr. Harvey.
Han flyttar dit med sin dotter Kat som blir vän med Casper men Hans farbröder tänker inte tillåta "köttisar" i deras slott och gör allt vad de kan för att driva ut dem.
Saken är den att om Dr. Harvey lyckas kommer den giriga ägaren lägga vantarna på slottets dolda skatt.
Mest populära recensionerna
Sallee
gav betyget:
Det här en av alla dessa filmer som jag tittade sönder när jag var liten. Minns att jag var lite förälskad i spöket Casper. Handlingen är mycket bra och fin. Däremot tycker jag att Christina Ricci gör en mycket dålig roll i början men i slutet gör hon bra i från sig. Pullman är suverän. Nej det här är en film jag kan se flera gånger om.
Betyget hamnar på en 4:a
Rekomenderas !
The_Shaolin
gav betyget:
Det finns många barnfilmer som är skapade ganska seriösa med ett bra team. Det här är en av dom filmerna. Steven Spielberg har hjälpt till i den här filmen. Filmer var söt och underhållande. Fick en del bra skratt till Caspers farbröder. Men den var inte jättebra. Den var lite för barnslig för min smak. Jag gillar mer filmer som The NeverEnding Story/The Land Before Time/Hook. Även dom kan ses som riktade till barn men dom är väldigt seriösa. Den här filmen innehöll för mycket barnslig humor. Var det bara jag som tyckte att Kathleen 'Kat' Harvey (Christina Ricci) och Casper var väldigt lika varandra? Menmen.. Filmen var bra.. Jag gillade den...
Senaste recensionerna
wildpalm
gav betyget:
Inget mästerverk men för en som växte upp med tecknade lille Casper får man ändå ut ganska mycket av denna familjevänliga spökis. Kul för barnen!
Emiam
gav betyget:
Nu har jag äntligen sett klart hela våren 2019. Bättre än vad jag minns från de fragmentariska delar jag såg och det märks att trots Spielberg bara var exekutiv producent har han satt en klar prägel på filmen - jämför t ex. The Goonies - bara positivt. Charmig familjefilm med mycket påkostade fantasifulla scenerier och specialeffekter.
heroin
gav betyget:
En av de sötaste familjefilmerna jag har sett.
Man vill bara gifta sig med "Casper" efter filmens slut, så gullig är han.
Caspers galna spök-farbröder är väldigt roliga och varvar filmens allvarliga och stundtals gripande handling med lite humor.
"Casper" är en rörande historia, med ett sorgligt men ändå väldigt vackert slut, den enda frågan som dök upp i mitt huvud är vilken målgrupp filmen egentligen ska rikta sig till eftersom den är för barnslig för att vara en vuxenfilm och lite för grov ibland för att vara en barnfilm?
Hur som helst, så är Casper en fantastiskt bra film som måste ses! (Oavsett hur gammal du är.)
Jättestark trea!
Sallee
Betyget hamnar på en 4:a
Rekomenderas !
Skumbjörn
gav betyget:
Min favoritfilm när jag var yngre.. den är så gullig!! älskar den sååå
Yasmin
gav betyget:
Älskade den som liten, älskar den fortfarande!
Filmälskarn
gav betyget:
Underhållande, komisk och känslosam film. Funkar fö både vuxna och barn.