Den vita planeten

Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(3 betyg)

Handling: Nordpolen är en helt unik plats med ett enastående klimat och djurliv utöver det vanliga. Här lever några av de mest imponerande djurarterna i världen. I "Den vita planeten" får vi följa ett fascinerande djur - isbjörnen - ett stort och imponerande djur som tycks klara av det mesta i naturen. Men livet för isbjörnen är inte alltid så lätt. Faror lurar även för detta djur. Välkommen på en makalös resa genom de olika årstiderna i Nordpolen. Ta del av djurlivet i det kalla klimatet så långt norr ut man nästan kan komma. Allt i ett bedövande poetiskt vackert foto.

Fakta:
År: 2006
Regissör: Jean Lemire Thierry Piantanida
Originaltitel: La Planète blanche
Alternativ titel:The White Planet (USA)
Ursprungsland: Frankrike, Kanada
Längd: 01:26
Medverkande:
Jean-Louis Étienne

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En 3+ som film och i sin egen genre, men en 3- som underhållning.

Tagline: A carbon neutral release

Trots dess relativt korta längd på 1t17min så känns det stundtals segt.
Men det som höjer filmen är dels, så klart, det vackra fotot i en naturfilm som denna som når biograferna, dels fascinationen över HUR de lyckas filma vissa närgångna scener tekniskt (nåt som dokumentären om filmen tyvärr inte avslöjar).
Fin musik inspirerad av ursprungsinvånarna innuiterna (låter väldigt likt Björk).
Detta räcker med att se en gång. Filmen hamnar inte i samlingen. Glad att jag inte föll för lockelsen att köpa den - man kan inte äga alla filmer man sku vilja ha.

Trivia: -

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 16448
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: