En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Dirty Carnival, A

Kriminal:
Drama:
Action:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(4 betyg)
Sätt ditt betyg:

Dirty Carnival, A Köp filmen på CDON
Kriminal:
Drama:
Action:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(4 betyg)

Handling: Byung-Du är en 29-årig karriärsbrottsling som jobbar för indrivaren Sang-Chul. Byung-du tyngs av en döende mamma och tar hand om sina yngre syskon och han har pressen på sig att försörja familjen. När den stora bossen President Hwang är pressad av en korrupt åklagare anmäler sig Byung-du frivilligt att utföra ett lönnmord för att vinna förtroende. Men hans riktiga bekymmer börjar när hans kompis Min-ho som är en lovande filmskapare ber honom vara rådgivare till hans debutfilm...

Fakta:
År: 2006
Regissör: Ha Yu
Originaltitel: Biyeolhan geori
Alternativ titel:A Dirty Carnival
Ursprungsland: Sydkorea
Längd: 02:21
Medverkande:
In-seong Jo
Gung-Min Nam
Bo-young Lee
Ho-jin Jeon
Yoon Jae-Moon
Ku Jin

Senaste recensionerna

NHL
gav betyget:

Klart godkänd sydkoreansk film där en gangster jobbar sig upp i hierarkin. Som vanligt är det skickligt regisserat av sydkoreanerna. När det väl är actionscener är det bra gjort. Trots att filmen är lite väl lång puttrar den på rätt gemytligt. Väl värd en titt. 3,5 i betyg.

Czechflash
gav betyget:

En mycket välgjord sydkoreansk gangsterfilm som man kan jämföra en del med Maffiabröder. Ok, det är inte lika storslaget, men det här är en bra film. Bra skådespeleri, riktigt bra actionscener och stundtals bra musik. Lite för många karaokescener och för filmen är lite för lång, men aldrig seg eller tråkig. Svag fyra.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 13684
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: