En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Blue Spring

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(1 betyg)
Sätt ditt betyg:

Blue Spring Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(1 betyg)

Handling: Under sitt examensår gör de missnöjda eleverna om sin fyrkantigt tråkiga skola till ett ställe som de vill ska ska visa deras version av samhället där våldet har en central plats.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Toshiaki Toyoda
Originaltitel: Aoi haru
Ursprungsland: Japan
Längd: 01:23
Medverkande:
Ryuhei Matsuda
Hirofumi Arai
Sousuke Takaoka
Yusuke Oshiba
Yuta Yamazaki
Shûgo Oshinari
Takashi Tsukamoto
Kiyohiko Shibukawa
Fler personer

Senaste recensionerna

GalnaMee
gav betyget:

Kanske ett drömscenario för många - eleverna regerar på skolan, och lärarna är mer bifigurer som fogar sig efter dem. Elevernas ledare ("kung") utnämns genom en speciell ritual. Kandidaterna står på skolans högsta våning utanför skyddsgallret, och det gäller att hinna klappa flest gånger för att vinna. Den som misslyckas riskerar att falla ner mot en säker död.

Kujo (Ryuhei Matsuda) innehar titeln som skolans kung, med sina åtta klapp. Men det är svårt att vinna respekt hos alla, speciellt när han själv inte helt bryr sig. Han funderar mest på sin framtid, och anser att de som säger sig veta hur de vill ha sin framtid inte är annat än förlorare.

Som höres är det här en film som är lite speciell av sitt slag. Det är många rent råa inslag av våld, såsom tanklösa människor bara kan få för sig. De tilltänkta ledarna är i en evig kamp mot varandra och mot framtiden. Ett av de djupare inslagen är ett inslag med blommor som återkommer då och då, där de då jämförs med människan. Man måste hoppas att alla blommar en dag.

Bästa skådespelarinsatsen görs av (inte helt oväntat) Ryuhei Matsuda som då har huvudrollen. Mame Yamada är en otroligt charmig liten figur i sin roll som lärare, det är något som ingen bör missa. En klart sevärd film, som dessutom har jättebra musik.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 13216
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: