Forum » Filmpunkten » Diskutera Filmpunkten » Filmpunkten- halva nöjet?          Filmpunkten- halva nöjet? 2008-04-02 18:02:02
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Har länge gått runt med en fråga i mitt huvud. Nämligen: Hade du kollat på lika mkt film om du ej var med på filmpunkten (eller någon liknande sida)? Mitt svar: Nej.
Tycker faktiskt att det är lite halva nöjet med att titta på film att få betygsätta. Ibland kan jag komma på mig med att tänka medans jag kollar på film att: "nej det är nog en stark tvåa" tex. Någon som känner igen sig, eller är det bara jag som är lite speciell?

//*
  2008-04-02 19:03:37
Sofia92
Registrerad: 2007-07-24
Nej, jag känner igen mig helt. Jag hade inte något filmintresse innan jag hittade in hit. Det var från och med att jag blev medlem jag leddes in på film egentligen.
Jag gör också som du gör, under en film letar jag efter vilket betyg jag ska sätta...har blivit en vana. Nu kan jag inte se en film utan att leta efter saker som höjer och sänker betyget efterhand som jag ser den.
  2008-04-02 19:12:11
Wookad
Registrerad: 2006-03-21
Jag ser inte på så mycket film numera. Har helt enkelt inte tid, men jag ser gärna en film när jag har tid och sug över. Mitt svar på frågan är också NEJ.
  2008-04-02 19:13:38
rivulet
Registrerad: 2006-10-17
sorgligt att säga, men håller med wookmannen. klart det är kul att kunna betygsätta och diskutera filmerna, men det gör inte att man tar sig tid och ser fler filmer än annars. det blir när man hinner i princip.
  2008-04-02 19:23:54
tungspets
Registrerad: 2007-05-25
Svar, ja.
Tyvärr, mitt intresse för film baseras inte på att få recensera filmen på en sajt sedan :b
  2008-04-02 19:24:34
Emiam
Registrerad: 2006-10-14
Nej.
__________________________

Der Mats [also known as Mastodontfilmsmats/Spike/Zyberm@z/Marren/Låneovven/Grannen]
  2008-04-02 22:16:24
uncle_funk
Registrerad: 2007-12-31
Jag har varit intresserad av film sedan jag såg Who framed Roger Rabbit som barnsben, så JA, jag har älskat film sen början av mitt liv.
__________________________

EUREKA! Sa Newton när han fick ett  äpple i skrevet.
  2008-04-02 23:11:39
film_alex
Registrerad: 2006-09-13
Nej jag känner inte riktigt igen mig. För mig var det mitt filmintresse som förde hit mig. Om något så hade jag förmodligen tittat mer på film (mindre tid på filmpunkten och mer åt själva tittandet).

Däremot så sitter jag ofta och tänker på betyget under filmen, typ; "nä det där tar nog ner filmen ett snäpp", eller "stabil fyra, få se om slutet håller..."
__________________________

"I am but a simple masturbator of the silver screen."
  2008-04-02 23:17:06
Borr
Registrerad: 2007-01-30
Jag brukar också sitta och tänka på betyget under filmerns gång. Inte på alla filmer, men vissa. Jag tror att mitt filmintresse har ökat sedan jag blev medlem på FP.

Borr-Den extrema termofilen!
  2008-04-02 23:49:51
carlstrom
Registrerad: 2005-03-03
Svarar med nej. Mitt filmintresse förde även mig hit. Dock så har filmpunkten likväl filmtipset fungerat fint som ett samlingsställe för mitt filmintresse och gett mig möjligheten att reflektera över vad jag gillar osv. Så filmpunkten bringar nöje, dock brukar jag inte tänka betyget under filmen gång, det känns oftast naturligt efteråt.
__________________________

'En sparv kan inte veta att han inte är en gås.'
  2008-04-03 00:54:51
martin88
Registrerad: 2005-07-09
Känner igen mig i precis allt det du säger Shining_pearl_. Speciellt det med att man funderar på betyg under filmens gång. Vill egentligen inte göra det för risken är att man snöar in sig på ett betyg och sen har svårt att ändra det även om filmen blir sämre eller bättre!
  2008-04-03 02:36:00
mysgrabben
Registrerad: 2003-08-06
Tittar väl inte direkt på mer filmer än innan jag blev medlem men kan hålla med om det där att man tänker på betygsättningen när man tittar på filmer numera.
  2008-04-03 11:09:27
kaj08
Registrerad: 2005-10-22
Nej, känner inte igen mig. Tittar på film gör man inte för att få betygsätta dem. Jag använder filmpunkten som en privat filmbank, så att jag själv kan hålla reda på vilka filmer jag sett, och vad jag tyckte om den.  Jag bryr mig inte om så mycket vad andra tycker om filmer.

Däremot kan filmpunkten (och imdb) vara till en stor hjälp att leta upp andra intressanta filmer med vissa skådespelare man gillar, eller regisörerm man är intresserade av. Så på så vis bidrar Filmpunkten till att man nog ändå tittar på fler filmer.
  2008-04-03 20:30:41
Frida_OSX
Registrerad: 2007-08-31
Jag kollade mycket på film innan jag hittade till Filmpunkten men det har defenitivt blvit mer. Dels för att man kan se kommande filmer och att man kan betygsätta dem så man själv vet vad man tyckte om filmerna senare.
Jag tänker ofta också på hur jag ska betygsätta filmerna undr filmens gång. Dock hittar jag mest negativa småsaker som jag sedan sorterar ur minnet för att jag tyckr jag själv är för petig . Ibland är det mcyket irritrande. Men men det for man la leva med
Innan jag hittade till filmpunkten var jag mest inne på en annan filmsida men där var det så dålig uppdatering och mitt intresse för film sjönk. Men så kom FP. Så Jag kännr klart igen mig.

Freida// HurgMurg
  2008-04-03 23:23:02
Shining_pearl_
Registrerad: 2004-12-09
Självklart fanns mitt filmintresse innan jag gick med på filmpunkten, men mitt intresse har ökat.
Jag använder mig ju också av att kolla upp kommande filmer och se hur många/vilka jag har sett, det är inte bara betygsättandet såklart.

//*
  2008-04-04 11:25:22
Dan banan
Registrerad: 2006-04-01
Där har du givetvis en poäng Pearl.
Jag känner igen mig, det känns så mycket betydligare att få bedömma filmer tillsamans med andra över internet.

Jag skulle förmodligen inte se lika mycket utan filmpunkten.

----------------------------------------
Det finns två oändliga ting. Universum samt den mänskliga dumheten.
Jag är dock inte så säker på den förstnämda.

- Albert Einstein

2008-04-04 16:33:08
Emiam
Registrerad: 2006-10-14
Givetvis ökar tittandet ngt eftersom man faktiskt, förhoppningsvuis iaf, blir inspirerad av andras filmtittanden och tyckanden och tips. Det är naturligt.

Funderar själv på var i världen jag ska leta för att hitta så mycket tid jag skulle behöva för all film som intresserar mej.

2008-04-04 21:15:20
rednaxela
Registrerad: 2005-11-28
Mitt svar är givetvis nej.
__________________________

Jag ogillar dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att hålla dem.
  2008-04-07 10:08:05
Shadowfax
Registrerad: 2004-04-04
Mitt svar ar ja. Jag tittar lika mkt pa film nu som nar jag blev medlem i princip. Forvisso okade mitt filmintresse nar jag blev medlem, men det har minskat drastiskt igen. Jag kollar pa filmer nar jag har lust o tid och betygsatter ibland.

Och betygsatter gor jag av samma anledning som kaj08, for min egen vinnings skull.
__________________________

Put some excitement between your legs, ride a horse.

About sex:
when it's good, it's very, very good; and when it's bad, it's better than nothing.

"Om man går snabbt och ler mycket, så ser ingen hur ful man är"

[Inlägget redigerades av Shadowfax 2008-04-07 10:09:54]