Som ni ser på rubriken. Varför har man tagit bort pilot - avsnitten till tv seriena? Jag skulle vilja ha en förklaring till det. Pilot avsnitt är ju lika långa (oftast) som filmer. __________________________ ''My name is Bond, James Bond" [Inlägget ändrat av Timoti 2006-03-27 20:10:49] |
Jag tycker det bara är bra att serierna försvinner från Filmpunkten. Pilotavsnitten brukar väl vara ett "dubbelavsnitt" eller? Fortfarande ingen film? Dessutom undrar jag varför "Band of Brothers" finns i databasen? Vad säger palmen om detta? __________________________ |
Men Goliatbagge varför säger du så, nu kanske Palmen tar bort Band of Brothers, kanske för att Band OF brothers mer är som en film uppdelad i tio delar, det är inte direkt en tv-serie, snarare en film som bara blev väldigt lång och fick delas upp. __________________________ "Relax David. Open your eyes." - Vanilla Sky |
Hehe. Alltså, jag har ju inget emot Band of Brothers, men vadå, det är fortfarande en serie? Ska man bara få ha med "bra" serier i databasen eller vad? I så fall får man ju ta med alla tv-serier och det vore ju mardrömmen... __________________________ |
Hehe detta kan bli problematiskt, de tog antagligen bort Prison Break - Pilot, och den låg i topp tio, det gör Band of Brothers med, detta kan knappast sluta bra, folk KOMMER bli förbannade Jag tycker att de borde sätta in hela serier faktiskt, inga utvalda avsnitt, utan hela serier. Men jag kan tänka mig att Simpsons hade hamnat på topp tio direkt då. __________________________ "I may be an idiot, but i am not drunk" |
Hejsan! Det stämmer. Jag raderade pilotavsnitten häromdagen. Det har varit många frågetecken över vad som betecknas som film och det varierar väldigt mycket beroende på vem man frågar. Själv anser jag att pilotavsnitt i många fall kan betecknas som en ren TV-film och kan därför recenseras efter det. Det har gjort att jag har godkänt pilot efter pilot, jag själv hade t ex recenserat pilotavsnittet av Baywatch och Beverly Hills 90210. Efter att ha utvärderat användarnas recensioner syns det klart och tydligt att de recenserar tv-serierna och väldigt sällan det specifika pilotavsnittet. Då blir det direkt fel. Jag förstår dock mycket väl att man ser till tv-serien i helhet. Men eftersom Filmpunkten har valt att inte godkänna tv-serier så raderade jag pilotavsnitten. Inga konstigheter alltså. Jag märker också vid tipsningarna att man vill få ALLA första-avsnitt av tv-serier godkända, även fast de bara är 45 min långa. och att hålla på att dra gränser där började kännas jobbigt. Om någon undrar varför första avsnittet av Hulken är kvar, så beror det på att den följdes inte bara av en tv-serie utan en rad tv-filmer så jag kände att man verkligen kan se det som en del av en filmserie. Och undrar någon varför Välkommen till Twin Peaks är kvar beror det på att det är pilotavsnittet utökat med ca 15 minuter och har ett helt eget slut. Sen funderade ni kring Band of Brothers? Det är en serie, men ingen TV-serie utan en miniserie. Den stora skillnaden mellan en tv-serie och en miniserie är att de produceras efter två olika förutsättningar. En tv-serie typ Glamour eller Dallas kan hålla på en evighet och man vet aldrig när serien tar slut. Oftast säsongsbetonad. En miniserie typ Band of Brothers, Förintelsen eller Medicinmannen är precis som en film, men uppdelad på flera avsnitt. En miniserie kan även gå på bio eller tvärtom, typ Lars Von Triers Riket. När en miniserie har gjorts är den gjord och det kommer inte fler avsnitt. Och precis som med långfilmer kan det göras uppföljare på miniserier, som t ex Krigets vindar och dess uppföljare Krig & Hågkomst. Vissa ogillar säkert detta och vissa gillar det. För mig är det en självklarhet att det skall vara så här. Om det kommer bli några förändringar kring övriga tv-seriers vara eller icke vara vet man aldrig, men som det ser ut nu godkänns i alla fall inga fler pilotavsnitt. Med vänlig hälsning Markus Elfström, redaktör Filmpunkten __________________________ |
Tack så mycket för ett uttömmande svar! __________________________ |
Det var ett fetare svar än jag egentligen hade tänkt mig, okej jag fattar.... lugn Wildpalm.. lugn. __________________________ "I may be an idiot, but i am not drunk" |
Lepre: Svaret var inte bara ämnat åt dig. Om jag inte svarar utförligt får jag bara motfrågor hela tiden och så skapas säkert mer och mer irritation hos vissa användare. Nu står svaret nedpräntat direkt och ingen behöver undra över vad som gäller. Skulle det kännas bättre om jag flyktigt gav vaga, korta och osäkra svar tycker du? Verkar det seriösare? Och jag vore tacksam om du inte skrev sånt där "lugn Wildpalm.. lugn" när det inte är befogat. Mvh Markus [Inlägget ändrat av wildpalm 2006-03-28 00:34:07] |
Hehe okej jag bara skojade... __________________________ "I may be an idiot, but i am not drunk" |